Jul på Vibäck10
Julen på Vibäck10 är en hyllning till alla klassiska smaker du känner igen, presenterade på ett modernt sätt, med fokus på sörmländska råvaror från skog, sjö och mark.
I fem turer serveras du rätterna vid bordet och avslutar sedan matupplevelsen på Verandan, där du själv plockar delikatesser från ett dignande dessert- och godisbord.
Mellan den 15/11-15/12, torsdag- söndag, finns det möjlighet att två gånger/dag ta del av Jul på Vibäck10, kl 13:30 och kl 18:00.
Varje sitting har 30 platser.
Pris: 850kr/person och 450kr för barn upp till 12 år
Boka bord
Fyll i formuläret intill med önskat datum och tid.
Du kommer få en bekräftelse via mail.
Så säger våra gäster om Jul på Vibäck10
Lämna gärna ett omdöme på Facebook eller Google du med!
Tur 1 • Sill & Strömming
Filmjölksvört Bröd med vört från Nils Oscar och mjöl från Warbro kvarn • Knäckebröd Gjort av mjöl från Warbro Kvarn • Sveriges bästa smör Tillverkad på Ösvreta mejeri • Gravad strömming fiskad i Oxelösund • Senap Gjord av senapsfrön från Kolmården • Matjessill Strömming från Oxelösund med gräddfil från Ösvreta • Glasmästaresill Strömming från Oxelösund med morot från Peterslund • Potatis från Peterslund, svängd i smör & dill • Gårdsost från Ullberga Gårdsmejeri
Tur 2 • Fisk
Gravad gös från Hummelvik med rödbeta och krondill från Peterslund • • Hovmästarsås Tillagad med senap från Kolmården och honung från Vibäck • Rökt gös från Hummelvik- rökt med enris från Vibäck, serveras med ett enrisvisp • Paté på gädda & gös Gädda, gös och kräftor från Hummelvik, smaksatt med krondill från Peterslund. • Kräftmajonnäs Majonäs kokad på kräftor från Hummelvik och krondill från Peterslund Äggen är från Nystuga • Ägghalva med löjrom Ägg från Nystuga och löjrommen från Mälaren
Tur 3 • Kallskuret
Sörmländsk hjort Rökt med enris från Vibäck • Rökt Vildand Vildand från Bettna, gravad med sörmländska lingon, rökt med enris från Vibäck • Lammleverpaté Lammlever från Nystuga, sörmländskt vildsvin och vår egen ansjovis på strömming från Oxelösund • Cumberlandsås Gjord av lingon plockade i sörmland • Julskinka Gris från Nystuga, griljerad med senap från Kolmården och honung slungad på Vibäck • Bondkorv Stoppad med sörmländska vildsvin Kryddad med fänkål, torkade slånbär från Vibäck och svartpeppar. • Senap Vibäcks grova senap på frön från Kolmården och honung från Vibäck • Syrade gulbetor Betor odlade i Peterslund
Tur 4 • Småvarmt
Omelett med ägg från Nystuga samt stuvade och syltade
sörmländska kantareller
• Köttbullar
av sörmländskt vildsvin & hjort
• Prinskorv
Vibäcks egenstoppade kryddiga korv
på sörmländskt vildsvin
• Råstekt brysselkål
Kål från Peterslund och vår egen soja på
åkerböna från Valla
• Långkål på grönkål från Peterslund
• Dansk rödkål från Peterslund
• Janssonskrokett
med potatis från Peterslund & Vibäcks
ansjovis, gjord på strömming från Oxelösund
• Glaserad älg med juliga kryddor och äpplen från Sörmland
• Rödbetssallad med majonnäs på ägg från Nystuga
och betor från Peterslund
• Dopp i grytan, doppet gjord av skinkspadet
serveras med vitt bröd
Tur 5 • Ostar
• Gårdsost från Ullberga mejeri • Hammarost från Ullberga mejeri • Linnea från Jürss Mejeri • Sörmlands Ädel från Jürss Mejeri • Kvittenmarmelad på frukt från Oxelösund • Päronmarmelad på frukt från Nyköping • Knäcke på mjöl från Warbro kvarn
Tur 6 & 7 • Dessert & Godis
Dessa turer plockar man själv från vårt godis och dessertbord. Bla annan kommer det finnas: Saffranspöron, Mjuk pepparkaka med creme och lingon, Brownie med vaniljgrädde och hallon, Pepparkakssnitt med vit choklad, Pepparkaksgrottor med dumle, Mozartkulor, Mariannetryffel, Lakritstryffel, Snöbollar, Rawbollarna, Hasselnöt & apelsintryffel, Dammsugare, Rockyroad, Knäck, Mintkyssar, Saffransbiscotti, Kanderade mandlar mm
Dessa menyer kan komma att uppdateras och ändras om saker tar slut . Har ni frågor om innehåll, ta kontakta med oss så informerar vi er!